Aile Bebek

Bebeklerde kabızlık

Bebeklerde kabızlık

Bebeklerde Kabızlık

Bebeklerde kabızlık : Bebeğiniz kabız olduğu zaman ne yapmalısınız? Kabızlık nasıl geçer? Bebeklerde kabızlık olmaması için yapılması gerekenler nelerdir? Tüm merak ettiğiniz sorulara en ayrıntılı cevabı bulacaksınız, Fakat bilgilerin öneri niteliğinde olduğunu unutmayın. Mutlaka doktorunuza başvurun. İşte kabızlık hakkında bilmek istediğiniz tüm sorular ve cevapları…

Bebekler Neden Kabız Olur

Bebeklerde kabızlık

Kabızlığın bebeğe verdiği zarar dışkının çıkarken makata zarar vermesi ve tahriş etmesidir. Bebek duymuş olduğu acı nedeniyle dışkılamak istemez, dolayısıyla da kabızlık artmaktadır. Bununla birlikte, çocuğu tuvalet konusunda baskıcı bir şekilde eğitmek çocuğun kaka yapmayı reddetmesine yol açabilir.

Bebeklerde kabızlık nedenleri

  1. Hücre anomalileri.
  2. İlaçların yan etkiler.
  3. Doku ve kas hastalıkları.
  4. Sindirim sistemindeki bozukluklar.
  5. Psikolojik veya psikiyatrik bozukluklar gösterilebilir.
  6. Hormonal bozukluklar (Özellikle tiroit hormonunun az salgılanması).
  7. Fonksiyonel kabızlık (Otonom sinir sisteminin yetersiz çalışması sonucu bağırsak hareketlerinin güçsüz olması ve buna bağlı olarak dışkının geçişinin yavaşlaması).

Bebeklerde Kabızlık Nasıl Giderilir

  1. Bebeğinize müshil ilacı vermek ve biberonuna şeker katmak annelerin en sık yaptıkları hatalardandır. Bu yöntemleri kesinlikle uygulamayın.
  2. Eğer bebeğiniz formül mama alıyorsa kabızlığı önleyici mamalar seçilebilir veya mamaya fantomalt eklenebilir.
    Özellikle sıcak havalarda bol su veya meyve suyu içirin.
  3. Bebeğinizi uzun süre oturur vaziyette bekletmeyin. Oturmadan, makat çevresine nemlendirici sürmeniz ve oturma banyoları yaptırmanız bebeğinizin kaka yapmasını kolaylaştıracaktır.
  4. Kabızlığın en önemli sebebi yemek düzenidir. Bebeğinize eğer yaşı müsaitse bol lifli gıdalar yedirin. Sebze, meyve, kepekli ekmek, yulaf, mısır gibi lifli besinler, özellikle bağırsak hareketlerinde artış sağlayarak kabızlığı geçirir.
  5. Bebeğinizin bazı besinler alması kabızlığını daha da artırabilir. Bunların içinde süt en başta gelir. Kabızlığı olan bir bebek süt içmemelidir. Fakat sabahları aç karınla ballı veya incirli süt içmesinde yarar vardır.
  6. Her gün iki çorba kaşığı keten tohumunu yarım gün suda beklettikten sonra, suyla kaynatıp çorbalarına katabilirsiniz. Bu yöntem kabızlığın tedavisi için yararlanılan uygulamalardan biridir.
  7. Annenin çocuğu dışkılama alışkanlığını büyüdüğünde bile takip etmesi, diyetini düzenlemesi gerekmektedir. Çok erken fark edilen kabızlıkların tedavisi geç fark edilenlere göre çok kolaydır. Ayrıca kabızlığa neden olan durumların yakından gözlenmesi ve eğer bebeğiniz kaka yaparken ağrısı oluyorsa veya çamaşırında kan izleri varsa mutlaka bir doktora götürülmesi gerekmektedir.

Etiketler : Aile. bebek. bebeklerde kabızlık için ne yapmalı. Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir. kabızlık nasıl gider. Bebeklerdeki kabızlık nedenleri.

İlgili Yazılar

Hamilelikte Alkol Kullanmanın Zararları

delikanli kizlar

Çocuk Bakımında Türk Erkeği

delikanli kizlar

Emziren Anneler Diyet Yapabilir Mi?

delikanli kizlar
Loading Facebook Comments ...

2 yorumlar

Bebeklerde Deri Döküntüleri | Pişik Alerjisi Deri Döküntüleri Uyuz Hastalığı 5 Eylül 2021 at 02:23

[…] bazı deri döküntüleri ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Anneler ve babalar bebeklerinde bu şikayetler baş gösterdiğinde mutlaka bir uzmana doktora […]

Bebeklerde kabızlık | Delikanlı Kızlar | Scoop... 28 Ekim 2021 at 12:57

[…] Bebeğiniz kabız olduğu zaman ne yapmalısınız? Kabızlık nasıl geçer? Bebeklerde kabızlık olmaması için yapılması gerekenler nelerdir? Tüm merak ettiğiniz sorulara en ayrıntılı cevabı bulacaksınız,  […]

Yorum Yap